Atg odds elitloppet

Elitloppet, eller som det egentligen heter - Solvallas internationella elitlopp, är inte bara en av Travsveriges största händelser, utan loppet är även internationellt sett en stor tilldragelse inom travsporten. Loppet kördes första gången 1952 som ett jubileumslopp för att fira att travbanan på Solvalla fyllde 25 år. Loppet har sedan utvecklats till att bli ett stort lopp med hästar från en stor del av världen.

Elitens elit

Det går till så att 16 ekipage, häst och kusk, bjuds in till tävlingen som pågår en hel helg med olika lopp, med de två kvalificeringsheaten samt finalen i elitloppet på söndagen. Elitloppet körs alltid den sista helgen i maj. Tävlingen består av flera lopp där hälften av deltagarna slås ut inför finalen där endast åtta ekipage tävlar. Dessa kan antas vara travvärldens elit och de lockas hit av två orsaker, prestige och prissumman som är på hela tre miljoner kronor.

Högra odds sedan ett år

ATG införde en nyhet 2015, de gav bättre odds på alla spel på vinnare under en vecka. Det betyder att återbetalningsprocenten höjs från 80 % till 85 % under Elitloppsveckan. Att räkna ut odds för de deltagande hästarna är inte helt lätt. De som jobbar med det på ATG måste ta hänsyn till en hel del omständigheter rörande hästarna. De hästar som har rest långt till tävlingen kan exempelvis vara tröttare än de som har haft kort resväg. Tränare och kusk är givetvis även de avgörande faktorer för hur oddsen sätts. Ändå kan allt detta omkullkastas av att ett brunstigt sto kommer för nära en kärlekskrank hingst, då hjälper inga beräkningar i världen.

Konkurrerar med bättre odds

Genom att bättra på oddsen under denna spelvecka tar ATG upp kampen om spelarna gentemot de stora privata bolagen. Det man säkert vet är att publiken på Solvalla denna helg gärna spelar och det är en fin gest även mot dessa som spelar live och inte online att ge fina odds.