ATG odds

Att betta på odds är nog den ultimata spelupplevelsen. Betting har till och från varit förbjudet i olika delar av världen, det har funnits en rädsla för att speldjävulen ska ta över, och visst är det viktigt att spela ansvarsfullt. På många spelsajter finns det funktioner som man själv kan ställa in så att spelet och satsningen inte går över styr. En sådan spelsajt är ATG. Där kan du från början begränsa ditt spel om du vill.

Spela med odds

Antagligen finns det inga begränsningar så det gäller att spela med odds, man kan spela om nästan vad som helst, men om vi tittar på ATG:s utbud och funktioner för dig som vill spela på odds med mobilen så funkar det så här.

Spela online - få uppdatering i realtid

Om du spelar, låt säga 100 kronor på att en viss häst ska vinna så hamnar din insats i ATG:s system för spel och odds. Systemet räknar på din och alla andra spelares insatser för att få fram ett odds för de olika insatserna. Sedan skickas data om de olika oddsen till flera system som ska ge kunderna/spelarna information om vad det aktuella oddset blir. Uppdateringen sker blixtsnabbt, men inte helt kontinuerligt utan det sker med vissa intervall.

Som snabbast - var 17:e sekund

För de spelformer som inte är komplexa som Trio, Dagens Dubbel, Tvilling, Plats och Vinnare uppdateras oddsen var 17:e sekund. För se komplexa spelen med flera lopp inblandade uppdateras oddsen var tredje minut. Exempel på sådana spel är V65, V75, V64, V86, V3, V4 och V5.

Spelet stängs

Direkt efter starten av ett lopp så stängs systemet ner för ytterligare satsningar. Det tar ungefär 10 sekunder efter starten för systemet att räkna om alla insatser till aktuella odds, vilka är definitiva,

Uppdatering av odds i olika kanaler

Uppdateringen av oddsen varierar mellan olika spelformer, se ovan. Uppdateringen i de olika kanalerna varierar lite.

Då oddsen har räknats fram i ATG:s system dröjer det en kort tid innan de olika kanalerna publicerar de slutgiltiga oddsen. Eftersläpningen i tid varierar och beror på var du tittar på loppet och var du följer oddsutvecklingen. Resultattavlorna på travbanan och de odds man ser i en livesändning förnyas var 30:de sekund. Startlistorna hos ATG.se och i din mobil uppdateras var 50:e sekund.

För dig som följer oddset på ATG.se fungerar det så att din dator sänder en fråga till ATG:s dator med jämna mellanrum. Det skiljer en del mellan olika spelares datorer och det kan skilja upp till 30 sekunder mellan din och din medspelares dator innan den sista uppdateringen har landat. Har du en bra internetuppkoppling, fiber ända hem, så är fördröjningen upp till 50 sekunder från att loppet har börjat till dess att du får de senaste oddsen hem till dig.

Nu kan oddset trots allt förändras efter det att starten gått och ett slutgiltig odds räknats fram. Först då loppet är färdigt och resultatet fastställt så finns ett absolut slutgiltigt odds.