ATG odds v75

Att spela på V75 är egentligen väldigt enkelt, men att spela så att du vinner är lite svårare. Det går till så att du bestämmer dig för en häst och satsar pengar på att den hästen vinner. Gör hästen det så vinner du pengar, förlorar hästen så förlorar du din insatts.

Nu finns det vissa metoder att välja ut hästar som man tror ska vinna. Det är naturligtvis bara att chansa på en häst, men det ökar inte din chans att vinna. Nej det är snarare så att kunnande om trav och hästar är det som ger dig fördelar framför den som spelar på slumpen.

Det finns flera olika spel inom travet, enkelt kan man dela in dem i spel vinnande häst och spel på plats. Det sista betyder att du som spelare ska utse de hästar som du tror ska komma på första, andra och tredje plats i ett visst lopp. Det vanligaste är att man spelar på vinnande häst och det mest populära spelet är V75. Dessa lopp körs på eftermiddagen på lördagar.

Odds

Vinstens storlek beror på hur många som har satsat pengar på det lopp du spelar på och vilket odds den vinnande hästen hade. Oddsen bestäms av hur olika spelare har spelat i loppet. Om många spelar på häst nummer fem så blir oddset lågt för den hästen. Om i stället få har satsat på häst nummer fem blir oddset då för den hästen högt.

Ett exempel: om du har satsat 10 kronor på vinst för häst nummer fem och han vinner med oddset 1,5 får du tillbaka 1,5 gånger din insats det vill säga 15 kronor. Om du hade satsat på vinst för häst nummer tre och den vinner med oddset 230 då får du då får du 2 300 kronor tillbaka på din satsade tia.

En annan förklaring av hur odds fungerar kan vara så här: anta att 50 personer har spelat i ett lopp. Alla satsade pengar läggs i en pott som ska gå tillbaka till de som har spelat på rätt häst alltså vinnaren. Om 30 av spelarna har satsat på samma häst och den springer in vinsten blir det inte så mycket vinst för var och en. Om du hade varit ensam om att spela på den vinnande hästen så hade du fått hela potten, det vill säga ganska mycket pengar.

Satsade pengar går tillbaka till sporten

Nu är det inte riktigt så det går till. Alla satsade pengar går inte tillbaka då en del av den satsade potten går till skatt en en tillbaka till travsporten. Det är däremot garanterat att den som vinner ska få tillbaka minst det satsade beloppet.

Med den förklaringen förstår du säkert hur odds fungerar. I V75 ska du försöka pricka in vinnarna i sju lopp. Hur stor vinsten blir beror då på hur många som har spelat på just den omgången av V75.