Spela på hästar

Spela på hästar kan man göra på flera sätt och det finns en mängd olika spelformer. Travsporten är mycket stor i Sverige och väldigt omtyckt. Sporten är så stor att Sverige anses var en av de största länderna inom trav, vilket visas bland annat av att svenska hästar är framgångsrika i internationella lopp. Tillsammans med Frankrike och USA toppar svenska hästar. Även i våra grannländer i Norden, Finland, Norge och Danmark är sporten stor.

Trav i Sverige

I Sverige finns det flest hästar per capita jämfört med övriga Europa. I kommunerna nära Solvalla i Stockholm finns det kommuner som i sin slogan skämtar om att "Var femte invånare är en häst". Det finns 33 travbanor i Sverige från Boden i norr till Malmö i söder. Var du än bor finns det alltså en travbana i närheten att åka till för att spela på travet.

De största travloppen som körs årligen är Elitloppet och Olympiatravet. Där springer de bästa hästarna och till Elitloppet på Solvalla inbjuds bara elitens elit att delta. Vill du läsa mer om travsport kan du göra det på www.travsport.se som är svensk travsports officiella webbplats.

Spela på trav hos ATG

I Sverige så har staten monopol på spel, men för just hästsport har man låtit ATG sköta allt spel som handlar om hästar. ATG bildades på 1970-talet för att främja svensk hästsport. Meningen med ATG är att vinsten som görs på allt spel på hästar ska gå tillbaka till hästsporten för att främja dess utveckling. Det är enorma summor som omsätts och du kan spela hos ATG i stort sett varje dag.

Det största spelet är V75

Det absolut populäraste spelet som kan spelas hos ATG är V75 och omsättningen är enorm. V75 spelas en gång i veckan på lördagar och man kan se loppen på TV4 i programmet Tipslördag. Man sänder allsvenska fotbollsmatcher parallellt. I V75 tippar man vilka hästar som ska vinna i sju lopp. Man kan tippa system med garderingar i osäkra lopp. Utdelningen kan bli mycket stor, ibland miljoner, men då ska man vara ensam om att ha sju rätt samt att åtminstone några av vinnarna hade höga odds.

Så här spelar du V75

V75 betraktas av staten som ett turspel eller lotteri men det går att öka vinstchanserna avsevärt genom att lära sig lite om hur travet fungerar. Det tar tid att bli riktigt duktig på att spela på trav, men det finns människor som i stort sett lever på travspel. Man behöver veta en del om de olika banorna, hur underlaget är och hur olika hästar fungerar på olika underlag, men kanske framförallt ha lite kunskap om de hästar som startar och deras tränare och kuskar.. Det finns massor att läsa i dagstidningarna och på nätet.

Andra spelbolag

Tack vare internet så kan du som svensk spela hos andra spelbolag än ATG men just populära V75 finns bara hos ATG. Två spelbolag som har spel på hästar är Betsson och Unibet. De är internationella spelbolag och erbjuder spel även på andra travbanor än de svenska. Hos dessa kan du även få bonusar och gratisspel.